Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Suncani Krug

    Kako bi to tek izgledalo sa putevima na IBM!

    avatar

    16.04.2005. (00:02)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    ma dva dana prerano....na vrijeme opcije....i doista drveće ne raste do neba ali mene brinu sekvoje...sreća nema ih u Hrvatskoj ;)

    avatar

    16.04.2005. (00:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Putevi na IBM bi donijeli jos PUUUNO BOLJI rezultat, ako kliknes na YHOO na IBM i historical prices - sa strane- vidjeti ces da se IBM trejdao oko $89 na dan kad smo mi usli u nasu poziciju (21 Mart)! Danas se zatvorio oko $76 sto je 13 pointa razlika.. Najblizi Put na 85 bi bio taj dan kupovine 4 pointa OUT -of-the-MONEY a danas bi se zatvorio oko 8.5 pnta IN-THE-MONEY dakle za 10 puteva koji bi nas kostali par-sto $ danas bi dobili $8,500!! Think about that! Za 100 puteva koji bi bili nesto preko $1,000, sdanas bi imali $85,000!!!! HA?! Ali je NARAVNO bilo JAKO TESKO predvidjeti ovakakv nagli pad u jednom takvom tehnoloskom gigantu koji inace NEMA TAKO CESTO OVAKVIH POSRTAJA (vidi graph) ! Opcenito teze je predvidjeti pokrete POJEDINIH DIONICA nego Marketa kao cjeline (iako ni to bas nije lagano)..zato mislim da su za pocetnike ovakvi play-evi na indexe jednostavniji za pratiti i shvatiti iako kad uhvatite POJEDINE DIONICE i jaki pokret u njima obicno je uvijek PROFITEBILNIJE nego cijeli Market! Cijeli market se mice puno sporije nego sto pojedine dionice mogu pasti ili narasti (vidi npr GENENTECH simbol DNA danas- preko 10 pointa up!!)

    avatar

    16.04.2005. (00:21)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    Zakaj nemaju u ponudi puteve npr. za 88 na IBM 21.3.,nego moramo ici cak 4 pointa ispod(OUT OF THE MONEY)?

    avatar

    16.04.2005. (01:42)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    U redu vidio sam da se trguje u rasponima od 5 pointsa,ali gledajuci IBM danas zbunjuje me ponuda bilo za call ili put u (out of the money)...tocnije bid ...N/A ASK 0.5...kaj to znaci ..da nema u ponudi ako je out... nego mozemo uci samo in the money? ili?

    avatar

    16.04.2005. (01:55)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    Ne opet! ....Zanemari gornje pitanje jer sam gledao za expiraciju 5.aprila.Uostalom vrijeme je za spavanje.Mozak mi vec debelo otkazuje poslusnost.Pozdrav

    avatar

    16.04.2005. (02:01)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    that's OK Felix, fala na trudu ali meni je box OK ovakav kakav je jer sluzi onima koji stalno dolaze na HK i kojima je vazan sadrzaj a sa "esteticarima" smo se mislim vec (zajedno) obracunali glede glave (kipica) i rekli smo im da ako ih smeta (ne)estetika HKa neka idu na blogove koji su perfektno umjetnicki uredjeni i gdje ce moci citati emocionalne ispade siparica.. bas steta sto ce neki od njih propustiti da nauce nesto u zivotu samo zato jer misle da to mora biti i perfektno "zapakirano i prezentirano"..ti i ja znamo da je sadrzaj bitniji pa cu se koncentrirati na to.. samo da ti velim (da znas za ubuduce) da sam otisao u editor i one tockice nisu dale nikakav drugi rezultat nego su ostale tockice (nisu se pretvorile u ASCII ni nista)!.. Fala ti na velikom trudu oko HKa i posebno Suncanog Kruga!..Za tvoj trud poslao bih ti jedan dobar instrukcijski CD - OPTIONS 101 od Bernie Schaffer-a kao najaktivnijem citatelju (za obljetnicu 6 mj HKa!) ako mi posaljes svoju adresu na moj email!..thx!

    avatar

    16.04.2005. (19:56)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ako je tako (zbog prakticnih razloga) onda OK.. Evo uspio sam staviti LISTU NA "ODMATANJE" odmah tu desno u box koja sadrzi 25 ZADNJIH UNOSA iz SKOLE TREJDANJA ali sam ostavio i cijeli sadrzaj dolje nize jer 1)lista na odmatanje nije prakticna za toliko unosa 2) da se vidi cijeli sadrzaj HKa kao u "knjizi" i 3) jer mi bez toga cijeli box izgleda nekako pusto (samo linkovi na par drugih blogova i preporuka knjiga) dok sa sadrzajem se ODMAH vidi da je ovo vec "zreli" blog sa dosta materijala za proucavanje i mozda ljude zaintrigira da procitaju koji stari unos.. U svakom slucaju mislim da si u pravu da ljudi koji stalno prate HK mozda zele vidjeti samo zadnjih 20tak unosa bez da svaki puta moraju skrolirati browser skroz do dolje! Evo ovo je nadam se sada bolje? Sto se tice CDja neka te to uopce ne smeta tj to je sitnica, jer je to BESPLATNI CD koji Schaeffer DAJE PRETPLATNICIMA ALI SAMO U USA/KANADI pa bi ti ga ja rado poslao ako se ti slazes..Mozes ga lagano iskopirati (CD-R) kome hoces, ali stavljanje na Internet (za druge da ga "povuku") ne bi islo jer je prevelik (skoro punih 600 MB)

    avatar

    17.04.2005. (03:28)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    Fala...check your mailbox.Valjda sam pogodio adresu...nisam siguran dal je ...221 ili ...211.

    avatar

    17.04.2005. (21:21)    -   -   -   -  

  • dragec

    Felixe,dali će biti problem dobiti jednu kopiju cd kojeg ćeš dobiti od Optionmastera? unaprijed hvala

    avatar

    18.04.2005. (01:18)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    Jesi li kada narucio kakav cd vani i poslali su ti ga postom....pa si morao na carinarnicu po njega...bla bla,ali mislim da se isplati potruditi za ovakav cd.Kada ga dobijem objaviti cu mail i podijeliti svima zainteresiranima.

    avatar

    18.04.2005. (08:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...